izolatie buna a peretilor, cu o temperatura exterioara situata in limitele mediilor ultimii 10ani, cu o centrala pe gaz, are un consum aproximativ de 4550Ron/sezon, lunile octombrie-mai. Adica o medie de 568Ron/luna. In cazul unei locuinte cu …" /> izolatie buna a peretilor, cu o temperatura exterioara situata in limitele mediilor ultimii 10ani, cu o centrala pe gaz, are un consum aproximativ de 4550Ron/sezon, lunile octombrie-mai. Adica o medie de 568Ron/luna. In cazul unei locuinte cu […]" />

Gaz vs panouri radiante

Conform calculelor date de Institutul National de Statistica, in Romania, un imobil cu o suprafata de 100mp, cu izolatie buna a peretilor, cu o temperatura exterioara situata in limitele mediilor ultimii 10ani, cu o centrala pe gaz, are un consum aproximativ de 4550Ron/sezon, lunile octombrie-mai. Adica o medie de 568Ron/luna.

In cazul unei locuinte cu acelasi parametrii, incalzite cu panouri radiante, consumul de energie electrica este de 6700KWh/sezon, octombrie-mai. Cu un tarif de 0.55Ron/kwh de la Electrica, tip CTP>6, costurile cu incalzire vor fi de 3700Ron/sezon. Adica o medie de 462Ron/luna.

Realitatea poate diferi in ambele cazuri in functie de izolatia termica a imobilului, temperatura de lucru, randamentul centralei de gaz sau a panourilor radiante, pretul gazului/energiei electrice.

Ca si concluzie, sistemul de incalzire cu Panouri radiante este mai economica cu 20-30%, decat cel pe gaz.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

butonsuna pus in footer.php din tema